Якщо вказаних параметрів дотримано, це, звичайно, ще не гарантує, що кава буде хорошою. Але якщо їх не дотримано, не радимо вам мати справу з цим продуктом.
Якщо ви бачите чорне пересмажене зерно, та ще й з краплинками олії на ньому – це, скоріше за все, недорога кава низької якості. Вона підійде хіба що для еспресо-машини, в якій завдяки технології можна приготувати гіркий напій з інтенсивним смаком.
Якщо ж ви цінуєте смак або бажаєте готувати не тільки еспресо, а й каву по-східному, мока, у френч-пресі або заварювати прямо у філіжанці – шукайте більш світле обсмаження.
Зерна не мають бути одного розміру, особливо якщо це бленд, але важливо, щоб не було великої різниці кольорів кожного окремого зерна. Щоб великі зерна не були, скажімо, світліші за невеликі. Зверніть на це увагу.
Роздивіться, чи зустрічаються розламані зерна та наскільки їх багато. У хорошій каві їх практично немає. Наявність розбитих зерен говорить про якість та делікатність виробничого процесу.
Подивіться на дату обсмаження (або пакування). Бажано, щоб після неї пройшло не більше двох місяців. Зерно, що перебувало на полицях півроку або більше, втратило значну частину свого аромату.
Якщо вказаних параметрів дотримано, це, звичайно, ще не гарантує, що кава буде хорошою. Але якщо їх не дотримано, не радимо вам мати справу з цим продуктом.
Це найвищий рівень кавової експертності. У світі близько 6500 таких фахівців.
Спроектований у 1941 році хіміком, сьогодні цей пристрій є у кожній кав’ярні третьої хвилі.