Якщо вказаних параметрів дотримано, це, звичайно, ще не гарантує, що кава буде хорошою. Але якщо їх не дотримано, не радимо вам мати справу з цим продуктом.
Якщо ви бачите чорне пересмажене зерно, та ще й з краплинками олії на ньому – це, скоріше за все, недорога кава низької якості. Вона підійде хіба що для еспресо-машини, в якій завдяки технології можна приготувати гіркий напій з інтенсивним смаком.
Якщо ж ви цінуєте смак або бажаєте готувати не тільки еспресо, а й каву по-східному, мока, у френч-пресі або заварювати прямо у філіжанці – шукайте більш світле обсмаження.
Зерна не мають бути одного розміру, особливо якщо це бленд, але важливо, щоб не було великої різниці кольорів кожного окремого зерна. Щоб великі зерна не були, скажімо, світліші за невеликі. Зверніть на це увагу.
Роздивіться, чи зустрічаються розламані зерна та наскільки їх багато. У хорошій каві їх практично немає. Наявність розбитих зерен говорить про якість та делікатність виробничого процесу.
Подивіться на дату обсмаження (або пакування). Бажано, щоб після неї пройшло не більше двох місяців. Зерно, що перебувало на полицях півроку або більше, втратило значну частину свого аромату.
Якщо вказаних параметрів дотримано, це, звичайно, ще не гарантує, що кава буде хорошою. Але якщо їх не дотримано, не радимо вам мати справу з цим продуктом.
The highest level of coffee knowledge. There are about 6500 Q graders in the world.
Invented by the chemist in 1941 it can be found in every 3 wave coffee shop.