…він гарний (Музей сучасного мистецтва назвав його одним з кращих виробів у 1943 році), він заварює чудову каву і складається з устаткування хімічної лабораторії — колба, скляний та паперовий фільтр.
журнал LIFE

 

Zachary Newton

У 1941 році вчений-хімік Пітер Шлюмбом (Dr. Peter Schlumbohm) спроектував колбу для заварювання кави. Він мав на меті зробити заварювання ідеальної чашки кави простим за допомогою пристрою, що являє собою предмет краси. Не лишив він і наукову складову: Пітер ретельно вивчив процес екстракції кави. Це спонукало його до використання одноразових целюлозних фільтрів для ідеального результату кожного разу.

До створення скляного декантера доктора Шлюмбома надихнула Школа дизайну Баухауз… та просте, якісне лабораторне обладнання. Так з’явився скляний графін, що за формою нагадує пісочний годинник. Він незмінно прикрашений дерев’яним коміром та шкіряною «краваткою» кругом нього. Винахід і сьогодні можна побачити в багатьох музеях світу, наприклад, Бруклінському музеї, Корнінзькому музеї скла та музеї МоМА.

Але найчастіше можемо зустріти Кемекс у кав’ярнях, бо док Пітер Шлюмбом був правий: за простого приготування кава у ньому виходить завжди ідеальною. Єдине, про що варто подбати, — це підбір кави. Але ми вже вирішили це питання. Isla DRIP – безпрограшний вибір для альтернативних способів приготування кави. Ми забезпечили крупний помел та збалансували суміш спеціально для заварювання в кемексі.

 

Grace Ho

ISLA store